Várhegy és az Égerfás-tó A piros ponttal jelzett turista útvonal a falu központjából indul. Hosszát tekintve rövidebb túrákhoz sorolható, azonban jó fizikai erőnlétet igényel, mert a várhoz vezető út meglehetősen meredek. Mivel körtúráról van szó elindulhatunk a Nyárád bármelyik ágán. A hegy derekán találjuk az Égerfás-tavat, amely a benne taláható fáknak köszönhetően a Gyilkos-tó kicsinyített másának érzését kelti. A tó és környékének növény és állatvilága nagyon változatos. A tótól nem messze egy kis kitérővel feljuthatunk a várhoz, melynek csupán a körvonalai maradtak meg. Néhol előbukkanak a föld alól a habarcsal összeillesztett andezit sziklatömbök. A vár eredete ismeretlen, Orbán Balázs is helyzeténél fogva sorolta a székely gyepüvárakhoz.
Halastavak Az első halastavakat id. Lokodi Gergely létesítette 1934 körül a Lapos nevű dülőben. A tavak nem csupán látványosak, hanem egy kis séta során megismerhetjük e hagyományos tevékenység szakaszait.
Kis-Nyárád völgye A gépkocsival is járható útvonal igencsak változatos tájat tár elénk. Fölfele haladva a békés, lombhullató erdőkkel borított táj átadja helyét a fenyveseknek és a patak vadregényes völgyének. A Nyárád ezen a szakaszon igazi „vadvíz" jelleget ölt, számos kisebb vízeséssel gyönyörködtetve az idelátogatót.
Vulkáni kráter maradványai (1777m) A hosszabb túra 20 km-es elso szakaszát gépkocsival is megtehetjük, a tóvábbi hat kilómétert pedig gyalogosan. A túra során elhaladunk a volt diktátort (Nicolae Ceausescu), kiszolgáló helikopterleszállók és vadászlesek mellett. Az igazi élményt azonban a a borókásban való barangolás és a kráter pereméről elénktáruló panomára jelenti. Derült idő esetén a Hargita, Kelemen, Hagymás vonulatait is megcsodálhatjuk.